τηλέφωνο επικοινωνίαςΜΗΤΕΡΑ: 210 68 69 403
κινητό τηλέφωνοΚινητο 693 76 73 736
εμαιλ επικοινωνίαςartminas@yahoo.gr

ΩΡΛ Ωτορινολαρυγγολόγος Δρ Μηνάς Αρτόπουλος

Ιατρικά ανάλεκτα. Εισαγωγή στη Βαρηκοΐα

16 Φεβρουαρίου, 2016
Off
Αφιέρωμα στη Βαρηκοΐα

Τα Ιατρικά Ανάλεκτα είναι το επιστημονικό περιοδικό που εκδίδει ο Όμιλος Υγεία. Στο τεύχος αυτό γίνεται αφιέρωμα στη βαρηκοΐα με άρθρα από ιατρούς καταξιωμένους στο χώρο αυτό.

Η απώλεια της ακοής είναι μία από τις διαδεδομένες αναπηρίες των αισθήσεων παγκοσμίως, καθώς πάνω από 275 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής ή είναι κωφοί.

Στο ανα χείρας τεύχος των “Ιατρικών Ανάλατων” παρουσιάζονται θέματα σχετικά με τη βαρηκοΐα. Παρότι μοιάζει να πρόκειται για εξιδικευμένο θέμα η βαρηκοΐα αποτελεί συχνό σύμπτωμα που εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες και συχνά δε διαπιστώνεται, δεν ανευρίσκεται η αιτία της και ως εκ τούτου δεν αντιμετωπίζεται έγκαιρα. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα βρέφη, γιατί οι επιπτώσεις είναι σοβαρές.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα προβλήματα ακοής μπορούν να αντιμετωπισθούν επαρκώς με μέτρα δημόσιας υγείας, όπως η ανοσοποίηση, η βελτίωση της μητρικής και παιδικής υγείας και οι ασφαλείς συνθήκες στους χώρους εργασίας.

 

About the Author